quarta-feira, 23 de outubro de 2013

Old Fashioned Chocolate Cake!



Chegou à hora do lanche da tarde e ontem à noite experimentei fazer pela primeira vez o Bolo de Chocolate da Nigella Lawson, uma das minhas Chefs preferidas. Gosto muito de ver o programa dela e sinto que ela é tão honesta com a cozinha, principalmente quando vai comer os restos à noite! 
Sou muito adepta de um bom bolo de chocolate e quando vi esta receita tive de experimentar! Só o cheiro que fica é delicioso! Hoje o bolo já vai quase a meio e tenho a certeza que não vai durar até à noite! Para mim é um bolo perfeito para esta época porque o seu sabor é maduro e faz lembrar o Bolo Preto que a minha tia fazia. E isso é sempre bom! Fica aqui a receita do bolo feito na Bimby mas a ideia é a mesma.  Só sugiro reduzir o açúcar: 270gr é demasiado! 100gr é suficiente! Fiz sem o creme pois cá em casa ninguém adepto, mas parece também divinal! Um bom lanche!

It's "tea time" and last night I tried for the first time the Nigella Lawson's Old Fashioned Chocolate Cake. She is one of my favorites Chefs. I really like to watch her tv show. I feel that she is so honest with food, particularly when she eats the leftovers at night!
I am huge fan of a good chocolate cake and when I saw this recipe I had to try it! Let me just say that the smell that remains in the kitchen is fantastic! Today the cake is already almost halfway through and I'm sure that will not last until this evening! 
In my opinion it's a perfect cake for this season because its so light, moist and absolutely delicious! It reminds me of a cake that my aunt used to bake and that is always a good memory! 
Here are the recipes. I used the Thermomix but the idea is the same. I only suggest reducing sugar: 200gr is too much! 100gr is enough! I baked it without the frosting because around here nobody is a fan, but it seems divine! Have a great "tea time"!